Hem
  • VAD HAR
    FÖRÄNDRATS?

HELA världen har förändrats

Vi har flyttat från egna kontor (sk. cellkontor) till öppna kontorslandskap. De nya tekniska verktygen som datorer, smarta telefoner etc. har blivit fler och vi är mer beroende av dessa i vårt arbete än tidigare. Informationsmängden har ökat, mötena har blivit fler och längre, den globala konkurrensen hårdare och individen får axla ett större ansvar än tidigare.

HUR PÅVERKAR DET OSS?

Idag finns sällan någon "dörr" att stänga eller knacka på. Våra moderna verktyg gör att vi kan vara tillgängliga för omvärlden alla dygnets timmar om vi så vill. Verktygen har även skapat en känsla av att jag "måste" svara/återkoppla genast till den som har mailat mig. Våra verktyg i vardagen gör att vi kommunicerar mycket mer med text idag än någonsin tidigare – och vi skapar information som aldrig förr. På grund av den globala konkurrensen tvingas vi hela tiden skapa större resultat på kortare tid. Som en konsekvens får individen idag bestämma mycket mer över sin egen tidsplanering och sina prioriteringar.

SE UPP FÖR FALLGROPARNA

Alla dessa förändringar har både för- och nackdelar. Nackdelarna påverkar såväl individen som organisationen negativt.

Kontorslandskapet har ökat vår kommunikation med varandra - det har också ökat avbrotten vilket har gjort att både produktiviteten och effektiviteten har minskat.

Våra moderna verktyg har ökat mängden kommunikation, de är skapade för att vi ska kunna öka vår effektivitet. - Men för den som inte lärt sig att utnyttja verktygen på ett korrekt sätt, blir resultatet oftast att de "stjälper istället för hjälper.

Hur många av dina kollegor/medarbetare har exempelvis fått lära sig hur man effektivt använder Outlook?

Verktyg som datorer och smarta telefoner har ökat kommunikationshastigheten och många känner stress över ökade hastigheten. De vet inte hur de ska hantera den dagliga informationsmängden.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

KONTAKT

Tel: 072 310 16 33

Växel: 08- 506 362 83

Info[at]effektivnu.se

Post: Box 70396, 107 24 Stockholm

Besöksadress:
Klarabergsviadukten 70
111 64 Stockholm

Uppgång D, City Office, World Trade Center