Hem

Effektiv Nu går på semester

Nu är det nedräkning inför semestern för de flesta av oss. Många svenskar känner sig stressade både inför, under och när de kommer tillbaka från semestern. Vi vill dela med oss av några tips på vad du kan göra för att minska på stressen:

- Avsätt/blocka din sista arbetsdag åt att skapa kontroll (töm huvudet, töm inkorgen, se över dina uppgifter, se över din planering). Boka inte in möten eller starta upp nya aktiviteter, beta istället av de saker som du inte har hunnit med tidigare.

- Avsätt/blocka redan nu den första arbetsdagen i din kalender för att åter skapa kontroll efter din semester.

- När du planerar din semester, tänk över vad som är viktigast för dig under semestern och prioritera detta. Att ha en semester som är fullbokad med aktiviteter är inte speciellt avkopplande. Lämna därför gärna lite luft för spontanitet och för avkoppling!

- Ha inte för höga förväntningar och jämför dig inte med andra. För mycket tid på sociala medier kan bidra till att man jämför sig med andra!

- Stanna upp och gör saker du normalt sett inte anser dig hinna med.

- Ta vara på ledigheten, lägg ifrån dig mobilen, datorn och njut av människorna runt omkring dig.

Vi på Effektiv Nu går på semester och tar en paus i våra Sociala medier och Bloggen men är tillbaka igen i augusti. Vi önskar Er en riktigt avkopplande och njutbar sommar!

Skriv en kommentar

#förändring-evolution-medarbetare-nyteknik-nygeneration-dna-detnyaarbetslivet-moderntarbetssätt
2017-09-22
#ledare-ledarskap-medarbetare-evolution-utveckling-framtid-krav-millennials-generationy
2017-12-13
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

KONTAKT

Tel: 072 310 16 33

Växel: 08- 506 362 83

Info[at]effektivnu.se

Post: Box 70396, 107 24 Stockholm

Besöksadress:
Klarabergsviadukten 70
111 64 Stockholm

Uppgång D, City Office, World Trade Center