Hem

Förebygga sjukskrivning spar stora pengar

”Jag var först lite skeptisk till kurser, men nu skapar vi ett internt arbetssätt som minskar stressen samtidigt som vi får mer gjort” Martin Olander, VD på Brandskyddslaget AB Brandskyddslaget är ett konsultbolag inom brandskydd, riskhantering samt sprinklerprojektering och finns i Stockholm, Karlstad, Gävle, Falun och Örebro. – Ifjol kom en av våra erfarna brandskyddskonsulter och berättade om Effektiv Nu. Han ville hitta ett sätt att få en effektivare struktur och bättre ordning i sin arbetsvardag, berättar Martin Olander, VD & Brandingenjör på Brandskyddslaget AB. – Min kollega hade precis gått en kurs hos Effektiv Nu. Han var så nöjd att han tyckte att alla inom Brandskyddslaget borde få den här utbildningen. Först var jag lite skeptisk till att vi skulle börja gå på kurs i effektivitet och stresshantering eftersom Brandskyddslaget består av 60 kräsna individer som är vana att fatta egna beslut. Men samtidigt tänkte jag att vi alla jobbar med den stressiga byggbranschen. Det ställer dagligen krav på att kunna prioritera vad som är viktigast, vad som ska göras först. Så vi beställde en pilotutbildning. Då omdömet var mycket gott från alla deltagare bestämde vi oss för att erbjuda alla på vårt företag den här möjligheten, fortsätter Martin Olander.

Arbeta ostörd frigör tid

Nu uppmuntrar Brandskyddslaget samtliga sina anställda att utbilda sig hos Effektiv Nu. – Vi tvingar förstås ingen, men vill att alla ska gå. Det vi lär oss av Effektiv Nu påverkar vårt interna arbetssätt och ger oss en gemensam metodik och förhållningssätt. Det blir till exempel betydligt lättare att få sitta ostörd och arbeta på kontoret när det behövs, genom att man flaggar sig som upptagen och kollegorna både ser och respekterar detta. En annan positiv effekt är att vi nu fått full kontroll över all digital information som flödar in varje dag. Effektiv Nu kommer ut till våra kontor och utbildar, vi har nyligen haft dem på plats i Karlstad och nästa gång blir det i Stockholm. Effektiv Nu:s VD Mansur har själv hållit i kurserna. Han får igång intressanta diskussioner och har svar på alla frågor. Mansur behärskar verkligen till exempel Office-paketet, och är suverän på att genom olika exempel visa hur vi kan dra nytta av Office-paketets alla funktioner.

Förebygga sjukskrivning spar stora pengar

Det går bra för Brandskyddslaget. Bolaget växer och jobbar idag rikstäckande med över 1500 lika uppdrag per år. – Under perioder av tillväxt är det extra viktigt för företag att vårda sin personal, ta tag i stressrelaterade frågor och förebygga stress på ett positivt sätt. Att ha personal som blir sjukskriven på grund av sin arbetssituation är väldigt kostsamt. Väger man in det i kalkylen är utbildningarna vi köper från Effektiv Nu klart prisvärda, konstaterar Martin Olander. Mer om Brandskyddslaget på www.brandskyddslaget.se.
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.

KONTAKT

Tel: 072 310 16 33

Växel: 08- 506 362 83

Info[at]effektivnu.se

Post: Box 70396, 107 24 Stockholm

Besöksadress:
Klarabergsviadukten 70
111 64 Stockholm

Uppgång D, City Office, World Trade Center